Primăria confirmă – v-am salvat de teii de pe Vasile Pârvan

Și asta fără acordul Gărzii de Mediu și fără aviz

Deci, așa cum am scris in articolul precedent, pe care îl puteți găsi aici, am cerut, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informație, detalii referitoare la tăierea teilor de pe strada Vasile Pârvan.

Astăzi am primit și răspunsul oficial al Primăriei Mangalia. Acest răspuns a fost emis pe data de 11.05.2021 la două zile după expirarea termenului de raspuns și mi-a fost transmis astăzi 13.05.2021 la 4 zile de la expirarea termenului. Răspunsul a fost semnat de către Domnul Jianu, delegat al Domnului primar Radu Cristian.

Fiind un răspuns ce privește informația publică mi-am permis să îl postez aici împreună cu petiția inițială.

Și acum analiza pe text și sumarizarea răspunsului primit de la Primăria Mangalia:

0

Un proprietar de imobil a solicitat tăierea urgentă a UNUI copac. Primăria s-a conformat și a ras TOȚI copacii de pe stradă. Numai pe partea dreaptă a străzii am numărat astăzi cioturile a 16 copaci. Și asta doar până la zona “tarabelor”.

0

Primăria Mangalia confirmă că “nu era necesara o eventuala informare a Garzii de Mediu”. Să îi credem pe cuvânt când pentru orice activitate cu impact asupra mediului, acesta trebuie evaluat de Garda de Mediu și un acord trebuie emis?

0

Primaria Mangalia confirmă că NU a fost emis niciun aviz “întrucât volumul de lucru era relativ redus”

0

 În sfârșit Primăria Mangalia ne informează că aceste intervenții au fost făcute “în regim de urgența”, iar acestea se fac “numai la solicitarea expresă a persoanelor fizice/juridice”

Tăierea la ras a vegetației nu a început de azi. Acum ceva timp au ras și copacii de pe strada Mihai Viteazu. Iar acum și strada Vasile Pârvan este ciuntită.

Mă aștept ca acest lucru să continue peste tot în Mangalia. O să fie un oraș numai din betoane, asfalt și dale de beton. 

Imaginați-vă așa Mangalia și obișnuiți-vă cu ideea.

Ce urmeaza? Mă gândesc. Probabil Garda de Mediu.

You May Also Like