Domn’ Primar, chiloții atârnați la balcoane doar bej?

sau cum să fi in dezacord cromatic cu Primaru’

Am un spațiu comercial. Cumparat din banii strânși pe mare, asta ca sa nu existe comentarii răutăcioase după. Numai anul trecut am plătit vreo 5000 de RON taxe locale la Primăria Mangalia. Spațiul a fost renovat de mine personal in 2015 ținând seama de toate indicațiile Primăriei Mangalia, adică cu Autorizație de Construcție și toate avizele necesare. S-a renovat inclusiv fațada spațiului, din nou respectând indicațiile Primăriei prin Autorizația de Construcție, având la exterior și o copertină retractabilă pe care o extindeam doar în perioadele când bate puternic soarele in vitrine (este cea din poza de la începutul articolului).

Dupa renovare am închiriat spațiul respectiv, legal, cu contract înregistrat. Anul trecut in afara de taxele către Primaria Mangalia am plătit alți 5000 de RON impozitul pe venit către ANAF.

Și acum vine partea cu cromatica Primarului…..

Deunăzi vine Politia Locală la Chiriaș și îi transmite că dacă nu schimbă culoarea copertinei primește amendă. 

“- Da’ de ce? întreaba Chiriașul. 

– Pentru că lu’ Domn’ Primar nu ii place culoarea, zice specialistul local

– Păi atunci nu o mai extindem, zice Chiriașul

– Nu. Tre’ sa o schimbați. Asa scrie la HCL, spune din nou foarte concentrat organul de control”

Și cei de la Politia Locală fac și o notă de constatare în care se spune că “pergola” (că așa au văzut-o specialiștii locali) nu întrunește HCL 165/2020. Adicătelea a mea are culoarea “crem cu maro” și trebuie să fie musai “bej” că așa au stabilit cromaticii din Primărie.

Și acum vin întrebările mele de Proprietar, plătitor de taxe, către Domn’ Primar, și nu către Politia Locală, că n-ai cu cine acolo și ei oricum doar execută:

  • Cine plătește schimbatul culorii? Copertina a fost instalată în 2015 iar HCL este dată în 2020. Pe mine m-a costat 1500 Euro. Are Primăria buget și pentru copertina mea?

  • De ce a fost făcută nota de constatare către Chiriaș, care este amenințat cu contravenția, și nu către Proprietar? Pentru a intimida? Halal “ajutor” dat de către administrația locală micilor comercianți. 

  • Ce facem dacă se răzgândesc cromaticii din Primarie și la anul avem voie să folosim doar culoarea roz? Schimbăm schimbarea?

  • Chiloții puși la uscat în balcoane trebuie să fie doar de culoare bej?

  • A terminat de rezolvat Poliția Locală toate problemele urbei și dintr-o dată i-a zgâriat pe retină copertina mea?

  • Domn’ Primar, nu cumva cei de la Politia Locală umblă dezlegați de capul lor și caută și ei d’ale gurii?

Tocmai vroiam să plătesc toate taxele locale acum la început de an. Mai aștept. Poate imi răspunde Domn’ Primar. Că de aia e plătit din banii mei. Și el și specialiștii locali.

You May Also Like