Bată-v-ar soarele în cap să vă bată

Ideea de a planta și de a menține arbori pe marginea străzilor dintr-o localitate ține nu doar de aspect ci și de confort termic. O stradă fără vegetație v-a reflecta caldura pe timpul verii rezultând o temperatură ambientală resimțită cu până la 20 de grade mai mult.

O știe orice proiectant începator al unei facultăți de arhitectură și o știe orice om care intr-o zi de vară dogoritoare nu caută asfaltul ultra încins ci umbra unui copac.

În schimb pe cei din Primaria Mangalia i-a apucat frenezia tăierii și a ultimilor copaci de pe străzile din Mangalia.

Au început cu strada Mihai Viteazu iar acum urmează strada Vasile Pârvan.

Strada Mihai Viteazu
Strada Vasile Pârvan

Ei zic că au și motive de ce sa o faca.

Ia să vedem:

„I-am tăiat pentru că rădăcinile lor afectau instalațiile subterane” 

Pe bune? Chiar toți s-au luat de instalațiile voastre? Toți? 

„I-am tăiat pentru că am refăcut trotuarele” 

Păi înainte nu co-existau trotuarele cu copacii?

„Au fost toaletați pentru a preîntâmpina accidentele” 

La cât de mult au fost de „toaletați” nu a mai rămas decât tulpina. Și de tulpina aia se sperie cei din Primarie. Iar aici oricine vă poate spune ca așa omorâți arborii. Sau poate asta e scopul Primăriei

Aș vrea să îi amintesc aici și pe cei care o sa zică că tot nemulțumiți suntem chiar daca Primaria face ceva, dar când face ceva prost, mai bine să nu mai facă. Să lase așa cum este, că e mai bine cum au gândit-o acum mai bine de 40 de ani. Chiar dacă asta înseamnă să nu mai facă un ban in plus.

Ia plimbați-vă, stimați factori decidenți ai Primăriei Mangalia, pe timpul verii, pe aceste străzi. Poate așa vă vedem și pe dumneavoastră nădușind pe cheltuiala noastră.

Iar la final pentru cei din Primaria Mangalia: bată-v-ar soarele in cap sa vă bată. Poate așa vă mai vine mintea la cap. Poate…

 

Spuneți-vă părerea in comentarii.

 

Sursă poze: Google maps

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile