Candidez :)

O nouă viziune pentru Mangalia​

Buna ziua Mangalia,

Numele meu este Emanuel Popescu, am 50 de ani, de profesie navigator, sunt căsătorit, am 2 copii și locuiesc în Mangalia din 1992. Sunt membru fondator al filialei USR Mangalia și candidez la un loc în Consiliul Local Mangalia.

Lucrez pe mare de 27 de ani, iar din anul 2006 activez în sectorul offshore Oil&Gas numai în funcții de conducere/management. Din 2020 mi s-a încredințat comanda unei nave noi, specializată în mentenanța turbinelor eoliene offshore și care lucrează în Marea Nordului într-un câmp eolian.

De ce am ales să mă implic în politică? Pentru că timp de 30 de ani am sperat ca ceva să se schimbe, dar acest lucru nu s-a intamplat. Aceiași oameni care se plimbă de la un partid la altul, aceleași vechi metehne, aceiași incompetenți, aceleași certuri constante. Toți se cred specialiști în administrație publica și toți iți spun că tu nu ai experiență și prin urmare nu ai de ce sa candidezi, desi ei sunt de profesie economiști, avocați sau bucătari. Niciunul nu are experiență în management, în organizare.

Din aceasta cauză am zis că trebuie să mă implic și să nu îi mai las pe alții să ia decizii proaste pentru mine. Nu sunt un om al vorbelor, dar îmi place să cred că sunt un bun organizator.

De ce in USR? Motivul principal: pentru ca este singurul partid care nu are oameni condamnați penali in structurile sale. Pentru mine este foarte important acest aspect pentru ca îmi place onestitatea și verticalitatea, in schimb urăsc parvenitismul, aroganța și prostia rezultată din ignoranța.

Cred cu tărie, că societatea românească trebuie să se implice în politică și în acte civice. Doar lucrând împreună, o societate poate reuși.

Pentru guvernarea locala, USR considera că sunt câteva probleme principale ce necesita atenție imediat. Acestea nu au o ordine anume, toate fiind la fel de importante. Aș menționa doar câteva dintre ele:

  • Crearea de locuri de munca permanente prin extinderea parcului industrial. Mangalia trebuie sa profite de boomul economic ce va rezulta din instalarea și exploatarea turbinelor eoliene care vor fi amplasate pe platoul continental românesc în viitorul foarte apropiat
  • Construirea unui nou corp de spital care sa preia funcționalitatea Pavilionului A, corp ce trebuie retrocedat până în 2026. Vorbim aici de secțiile: Maternitate, Nou Născuți, Pediatrie, Urgențe Pediatrie, Ginecologie și Salvare.
  • Înverzirea Mangaliei. Plantarea de arbori și arbuști de soiuri care se pretează acestei zone. Mangalia este un oraș plin de praf.
  • Digitalizarea Primăriei. Și aici nu mă refer numai la partea de software ce trebuie implementată. Digitalizarea înseamnă și pregătirea practică a personalului primăriei pentru un nou viitor tehnologic.

Deoarece lucrez in acest domeniu de ani buni, dintre proiectele menționate mă voi axa pe cel cu extinderea parcului Industrial.

Romania tocmai a aprobat proiectul energiei regenerabile offshore (pe mare). Asta înseamnă că in viitorul foarte apropiat se vor construi pe mare parcuri eoliene, iar investițiile se vor face de către marii jucători din piață.

Cu toate că avem un potențial uriaș, în prezent România este singura țară din Europa care  nu are nici un câmp eolian offshore. Sunt două potențiale zone de instalare: una în largul Deltei Dunării și alta în Sudul Litoralului. Din cate știu, în prezent, în Sudul Litoralului, sunt planuri pentru construcția câmpurilor eoliene Black Sea 1 de 500 MW și Black Sea 2 de 1400 MW. Locația celor din Sudul Litoralului va fi in largul Stațiunii Olimp și 23 August. (aici mai multe detalii)

Partea frumoasă cu aceste parcuri eoliene este că nu se va lucra doar la instalarea turbinelor. Ele necesită mentenanță zilnică pe toata durata de viată a câmpului eolian. Logistica pentru instalarea și mentenanța acestor parcuri eoliene se va face probabil prin portul cel mai apropiat, cel din Mangalia, și asta înseamnă locuri de munca. Multe.

Ce trebuie să facă Mangalia? Să fie pregătită la deschiderea acestor proiecte offshore.

Cum? Prin crearea spațiului legislativ local și a infrastructurii Parcului Industrial Mangalia. Logistica, spațiile de depozitare și infrastructura vor fi factori cheie pentru cei care vor instala aceste parcuri eoliene.

Prin minim efort Mangalia poate crea astfel locuri de munca pe termen lung. Trebuie doar sa vrei.

Și acesta este proiectul meu daca voi fi ales in Consiliul Local.

Va mulțumesc pentru atenția dumneavoastră.

Mergeți la vot și votați  USR.

La alegerile locale, suntem primii și pe buletinele de vot. 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
You May Also Like